Masajul este o tehnică ce presupune manipularea straturilor superficiale și profunde ale muschilor și țesutului conjuctiv in scopul promovării relaxării și stării de bine. El acționează chiar și asupra minții persoanei masate, avand un efect deosebit de benefic prin deblocarea și armonizarea planului psihic, asigurând un fundal adecvat desfașurării proceselor mentale.
Masajul a fost folosit de-a lungul timpului şi de cei din clasele superioare, aristocraţie, dar şi de oamenii de rând. A fost efectuat de nespecialişti dar şi de specialişti. În decursul timpului aceastã activitate a cãpãtat valenţe de vindecare. În anumite cazuri masajul este esenţial şi indispensabil în vindecare, în tratarea unor afecţiuni, în recuperare, în refacerea dupã o suferinţã majorã.
Masajul menţine starea de sãnãtate, redã tinereţea, reface organismul, luptã contra îmbãtrânirii, are cel mai mare rol în relaxare. Efectuat de cãtre un specialist, îşi dezvãluie toate secretele, te umple de satisfacţie, te destinde, te relaxeazã. Mâna unui specialist în masaj se cunoaşte imediat ce acţioneazã asupra ta şi simţi cum corpul cedeazã la orice reacţie de împotrivire, de încordare reflexã, chiar dacã nu ai mai fãcut niciodatã masaj.
Masajul este o desfãtare, nu un chin, este o necesitate, nu un lux. Un masaj corect nu trebuie sã îţi provoace nici o neplãcere, nici o vânãtaie, ci numai relaxare, confort şi stare de bine. Când eşti într-o stare mai proastã, când ai senzaţie de obosealã, rãsfaţã-te cu un masaj şi vei simţi cu adevãrat cã trãieşti.
Dupã alegerea fiecãrui pacient, masajul poate lua diferite aspecte: tonifiant, relaxant, stimulant sau regenerant.
Masajul de relaxare este exact cum îi spune și denumirea: un masaj al cărui unic scop este acela de a da odihnă si relaxare.
Există numeroase beneficii pe care le puteți obține de la masajul de relaxare. Masajul blând stimulează terminațiile nervoase senzoriale din piele, care vor transmite prin intermediul sistemului nervos comanda creierului, care va elibera endorfine. Acestea sunt analgezicele naturale ale corpului uman, substanțele ce stau la baza stării de bine.
În plus masajul ajută la obținerea stării de relaxare prin stimularea sistemul nervos parasimpatic, uneori numit și „sistemul de odihnă si digestie”. Presiunea sangvină scade, la fel și frecvența cardiacă, iar activitatea aparatului digestiv crește. De asemenea masajul de relaxare crește circulatia sangvină și stimulează drenajul limfatic.
Printre beneficiile masajului de relaxare se mai numară și: reducerea stresului, îmbunătățirea stării de spirit (reducerea depresiei, anxietății, furiei), îmbunătățirea somnului, îmbunătățirea nivelului de energie și vitalitate.
Masajul anticelulitic este o metodă foarte eficientă de reducere a celulitei. Acesta are ca scop reducerea grăsimii și netezirea zonelor afectate de celulită.
Tehnica folosită în timpul masajului anticelulitic acționează pe celulele adipoase (adipocite) și le ajută să se detașeze din țesuturi și să se resoarbă. Acest tip de masaj se efectuează local, pe zonele afectate de celulită și pe zonele care au predispoziție pentru apariția celulitei precum: coapse, picioare, fese și abdomen.
Pe langă înlăturarea celulitei, masajul anticelulitic are și rolul important de a stimula circulația sangvină și drenajul limfatic pentru obținerea unui aspect sănătos al pielii. Masajul anticelulitic ajută de asemenea la eliminarea toxinelor din organism și a excesului de apă din țesuturi. Se va observa că pielea devine mai moale, elastică și mai fermă și mușchii vor fi mai tonifiați.
Rezultatele sunt vizibile după prima sesiune. Pentru cele mai bune rezultate și de lunga durată, masajul trebuie să fie însoțit de o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate .
Drenajul limfatic manual este un tip de masaj blând, care este destinat să stimuleze drenajul natural al limfei din spațiile create în țesuturi. Sistemul limfatic depinde de contracțiile intrinseci ale celulelor musculare netede din pereții vaselor limfatice și de mișcarea mușchilor scheletici pentru a propulsa limfa prin vasele limfatice spre ganglionii limfatici și apoi dincolo de ganglionii limfatici la ductele limfatice care readuc limfa în sistemul cardiovascular . Drenajul limfatic manual utilizează o cantitate specifică de presiune și mișcări circulare ritmice pentru a stimula fluxul limfatic.
Sistemul limfatic are un rol esențial în eliminarea excesului de apă, eliminarea deșeurilor, toxinelor și substanțelor străine din țesuturile corpului. De asemenea, este responsabil pentru identificarea, reținerea și distrugerea microorganismelor patogene.
Masajul limfatic este recomandat pentru a înlătura starea de oboseală și pentru a oferi un plus de energie organismului, sau pentru a înlătura starea de curbatură și de moleșeală dată de diverse boli.
În plus, sportivii, pacienții chirurgicali ,persoanele cu fibromialgie și persoanele care suferă de oboseală cronică , precum și cei care doresc un aspect proaspăt ar putea să ia în considerare masajul limfatic.
Cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare, acest masaj funcționează la toate nivelurile pentru a echilibra, calma și energiza pe plan fizic, mental și spiritual.
Considerată a fi una dintre plantele cu cele mai multe fațete de pe pământ, bambusul și-a câștigat reputația prin aspectul său holistic și moale, precum și perseverența sa în condiții dure. Cunoscut ca simbol al puterii, fertilității, tinereții, prosperității și păcii în Orient, această plantă a devenit unul dintre ingredientele de frumusețe cele mai râvnite.
Masajul cu bețe de bambus este o modalitate inovatoare de a oferi masaj suedez sau de profunzime, folosind bețe de bambus pentru a rula și a frământa țesutul cu scopul de a crea o senzație extremă de relaxare și de stare de bine.
Masajul cu bețe de bambus este de asemenea folosit pentru rolul esențial pe care îl joacă in prevenție împotriva stresului zilelor moderne și în ameliorarea multor probleme fizice și emoționale.
În afară de eliminarea stresului și tensiuniilor acumulate, masajul cu bambus este, de asemenea, cunoscut pentru îmbunătățirea texturii pielii. Silicatul din extractul de bambus ajută organismul să absoarbă mineralele esențiale, cum ar fi potasiul, calciul și magneziul. Acesta are și proprietăți anti – iritante care calmează pielea atunci când sunt aplicate în mod direct sau prin creme și loțiuni . Extractul de bambus contine antioxidanti care ajuta și la minimizarea ridurilor.
Această tehnică de masaj ameliorează durerile de gât, umeri și spate, înlătură rigiditatea, îmbunătățește calitatea somnului, înlăturând insomniile, crește claritatea mentală și vindecă depresia , crește drenajul limfatic și ajută la eliminarea toxinelor din organism, în plus încurajează abilitățile naturale de vindecare ale organismului prin eliberarea de endorfine.
Masajul raindrops combină arta aromaterapiei cu tehnicile Vita Flex, ” vitalității prin intermediul reflexelor ” și mișcărilor de masaj îmbinate cu aplicarea uleiurilor esențiale pe diferite zone ale corpului .
Această colecție oferă un mijloc revoluționar de a aduce echilibru și armonie corpului, din punct de vedere fizic, mental și emoțional. Uleiurile utilizate în tehnică au rolul de a sporii vitalitatea, de a relaxa spatele și coloana vertebrală pentru a ajuta la alinierea corpului .
Există numeroase avantaje ale acestei tehnici de masaj. În primul rând masajul raindrops reduce stresul și starea de anxietate prin intermediul uleiurilor alese special. De asemenea acest masaj poate ajuta în reechilibrarea emoțională.
Un alt beneficiu adus de această tehnică este relaxarea musculaturii, realizată atât de uleiuri cât și de mișcările specifice de masaj utilizate. Masajul Raindrops realiniază corpul într-o manieră non-invazivă, îmbunătățește starea de bine generală și poate stimula prin intermediul uleiurilor sistemul limfatic.
Ridurile, tenul lipsit de prospeţime şi uscat, dar şi diversele probleme dermatologice care apar pe faţă sunt cauzate în special de stres şi de factorii din mediu înconjurător. Tensiunile acumulate în timp duc la formarea ridurilor şi a liniilor inestetice, care grăbesc procesul de îmbătrânire al pielii.
Pentru a combate această problemă este recomandată efectuarea de masaj facial cu rolul de contracara aceste aspecte neplacute.
Masajul facial reprezintă o serie de mişcări studiate şi corelate între ele, ce ţin cont de sistemul limfatic şi de muşchii mimicii. Prin mişcările cu intreaga palmă, pe direcţia muşchilor faciali se realizează netezirea pielii, prin mişcări circulare şi de pianotat se realizează tonifierea musculaturii faciale iar prin intermediul mişcărilor de ciupire se stimulează circulaţia sangvină.
Pentru aplicarea masajului facial se utilizează creme preparate în farmacie.
Alături de numeroasele beneficii oferite pielii, masajul facial ajută la ameliorarea stresului, a congestiei sinusurilor și migrenelor. Şedinţele regulate de masaj facial sunt recomandate pentru obţinerea fermitaţii si stralucirii pielii,pentru minimizarea liniilor fine şi a ridurilor, pentru hidratare şi eliberarea tensiunii, dar şi pentru relaxare, tonifiere, lifting facial si imbunătăţirea luminozităţii tenului.
Copyright by Leon Clinique Med 2020. Toate drepturile rezervate.
Copyright by Leon Clinique Med 2020. Toate drepturile rezervate.